GlowVision is een concept op basis van fotoluminescentie of anders gezegd het langdurig nagloeien van groen-geel licht. Met als doel de hoeveelheid groen-geel licht en de tijd van het nagloeien te verhogen hebben wij een systeem ontwikkeld voor wegmarkeringen zoals zebrapaden en strepen. Het systeem bestaat uit:

Basislaag

De basislaag bestaat uit een witte 2K-wegencoating en de toplaag bestaat uit een 2K-topcoating met de GlowVision-pigmenten. ‘2K’ staat voor ‘2-componenten’ en dit zorgt feitelijk voor de slijtvastheid van de coating en de langere levensduur in buitentoepassingen. De witte basislaag zorgt voor de reflectie van het groen-gele licht afkomstig van de GlowVision pigmenten uit de topcoating.

Topcoating

De topcoating is transparant en laat het groen-gele licht door waardoor de zichtbaarheid van het licht wordt verhoogd. Zichtbaarheid is veiligheid is onze motto. Afhankelijk van de toepassing geven wij advies welke basiscoating het meest geschikt is: 2K-PU, koudplast of thermoplast.

Moet GlowVision dan anders worden aangebracht?

Het GlowVision systeem kan op met alle klassieke applicatiemethodes worden aangebracht. Bij voorkeur hanteren wij de methode ‘airless sprayen’ voor een gelijkmatige verdeling van de coating. Het GlowVision systeem kent twee lagen en dat betekent dat na het aanbrengen van de basislaag een korte droogtijd gewenst is voordat de topcoating kan worden aangebracht. Deze tijd is voor een groot deel afhankelijk van de buitentemperatuur. GlowVision is gebaseerd op 2K-coatings, die gelijktijdig drogen en uitharden. Wij zorgen voor de juiste uitvoering en begeleiding waardoor de weg en wegmarkering weer tijdig in gebruik kunnen worden genomen.

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met onze specialisten op!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *