Hoe werkt het GlowVision concept precies en wat zorgt voor de Glow?

Auto rijdt over een glow in the dark zebrapad op de Ginnekenweg in Breda
In de schaduw is het groen-gele licht van GlowVision zichtbaar. Locatie: Ginnekenweg in Breda

Laten we direct maar een moeilijk begrip introduceren. GlowVision werkt op basis van het principe van fotoluminescentie. Dit komt in het kort erop neer dat onzichtbaar UV-licht wordt omgezet in voor ons mensen zichtbaar licht. GlowVision maakt gebruik van de UV-golflengte uit het zonlicht. Dit UV-licht wordt snel opgenomen door de speciale GlowVision pigmenten, en wordt vervolgens omgezet naar zichtbaar groen-geel licht. Het afgeven van het zichtbare licht gaat langzaam en dat betekent dat zelfs zonder het zonlicht de GlowVision pigmenten urenlang een groen-geel licht uitstralen. Dit noemen wij nagloeien.

Werkt het alleen met zonlicht?

Het antwoord is nee. Alle verlichting met UV-golflengte is in staat om GlowVision op te laden. De snelheid van het opladen is afhankelijk van de intensiteit: golflengte en energie-inhoud van het UV-licht bepalen de energieoverdracht. Het mag duidelijk zijn dat de zon een krachtige bron is vergeleken met het licht van bijvoorbeeld één lantarenpaal. De testmethode die wij gebruiken kent een genormeerd protocol (DIN 67510; deel 1; 2020), waarin GlowVision tijdens 5 minuten wordt belicht met een gedefinieerde lichtbron met een verlichtingssterkte van 1000 Lux. Dit licht en deze belichtingstijd is voldoende om GlowVision uren lang na te laten gloeien. Een verlichtingssterkte van 1000 Lux is vergelijkbaar met de lichtsterkte van een zwaar bewolkte dag en dat is meer dan voldoende om GlowVision op te laden. Tijdens de schemering daalt de sterkte tot 10 Lux en door de afwezigheid van zonnelicht wordt GlowVision beter zichtbaar. Dat heeft te maken met contrast.

Wat bedoelen we met contrast?

Contrast is het verschil tussen wit en zwart of anders gezegd tussen licht en géén licht. GlowVision werkt goed op de donkere straat omdat het nagloeien net dat extra beetje licht geeft en de GlowVision-streep meer contrasteert met de donkere straat. Een hoger contrast zorgt voor een betere zichtbaarheid. En zichtbaarheid is veiligheid! Daar doen wij het voor.

Meer weten? Neem contact met onze specialisten op!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *